Kerstboom kiezen

Kiezen van een kerstboom kan een lastig karwei zijn. U wilt een slanke kerstboom? U wilt een kerstboom met kluit? Welke soorten kerstbomen zijn er? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom? Dit zijn een aantal vragen die u zichzelf wellicht stelt bij het kiezen van een kerstboom. Wij bieden hieronder een keuzehulp aan, waardoor het kiezen van een kerstboom makkelijker wordt.

Soorten kerstbomen

Er bestaan veel soorten kerstbomen met ieder zijn eigen kenmerken. Wij bieden de drie populairste soorten kerstbomen van Nederland aan; de Nordmann-spar, de Servische-spar en de Fraseri spar. De verschillende kenmerken van deze kerstbomen kunt u vinden op de Nordmann kerstboom pagina, de Servische spar kerstboom pagina en de Fraseri kerstboom pagina.

Met of zonder kluit

Wilt u genieten van een mooie, volle en groene kerstboom tijdens de kerst? Dan maakt het niet uit of u kiest voor een kerstboom met kluit of voor een kerstboom zonder kluit. Het voordeel van een kerstboom zonder kluit is dat het minder rommel in huis geeft, minder zwaar is en makkelijk te installeren op de Easy-Fix. Wilt u kiezen voor een kerstboom zonder kluit? Dan kunt u kiezen voor zowel de Servische-spar als de Nordmann-spar.

Het voordeel van een kerstboom met kluit is dat u deze na de kerst eventueel in de tuin kunt planten om deze volgend jaar weer te gebruiken. Daarnaast is het niet nodig om een kerstboomstandaard aan te schaffen. Wilt u graag een kerstboom met kluit aanschaffen? Dan kunt u bij ons kiezen voor de Servische spar kerstboom en de Fraseri kerstboom

Een mooie volle kerstboom of een slanke sierlijke?

Als u graag een mooie, volle, donkergroene kerstboom wilt, kies dan voor de nordmann-spar. Dit is de populairste boom van Nederland en heeft nauwelijks naalduitval. Daarnaast heeft deze boom stevige takken met zachte naalden die niet prikken. Heeft u liever een slanke, sierlijke kerstboom? Dan is de Servische-spar wellicht geschikt voor u. Deze slankere boom behoudt in vergelijking met zijn ‘picea’ soortgenoten beter zijn naalden en zit in een lagere prijsklasse dan de nordmann-spar. Als u graag een mooie, volle donkergroen kerstboom heeft die tevens in kluit verkrijgbaar is, kies dan voor de Fraseri spar . Deze boom heeft net als de nordmann-spar zachte naalden en nauwelijks naalduitval. In vergelijking tot de andere kerstbomen die we aanbieden is deze soort moeilijk te kweken, doordat de boom zeer veel gesnoeid moet worden. Hierdoor zit de fraseri-spar in een hogere prijsklasse dan de servische-spar en de nordmann-spar.

Een echte kerstboom is goed voor mens en milieu

Echte kerstbomen leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. Zuurstof wordt geproduceerd en broeikasgassen zoals CO2 en andere gassen worden opgenomen door de kerstboom. Duits onderzoek laat zien dat één hectare kerstbomen dagelijks genoeg zuurstof produceert voor ongeveer 44 mensen.

Bij de teelt van echte kerstbomen passen kwekers vooral mechanische en/of handmatige onkruidbestrijding toe en zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen.

Tot slot stelt een Nederlands onderzoek door D.L.V. plant te Wageningen vast dat het telen van echte kerstbomen gunstig is voor flora en fauna. Er ontstaat veel bodemvoedsel dat goed is voor regenwormen, mieren, rupsen, krekels en mollen. Bovendien geeft de natuurlijke kerstboom de heerlijke dennengeur af.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook