Extra last-minute bezorgmoment op Zaterdag!

Kerstboom kopen Utrecht

kerstboom kopen utrecht

Het kopen van een kerstboom in Utrecht lijkt misschien gemakkelijk. Er zijn de laatste jaren zoveel verkopers die de kerstboom op de markt of op straat willen verkopen. Ook bij tuincentra kun je uiteraard een kerstboom gaan halen. Maar als het tijd is om een kerstboom te gaan uitzoeken, is het goed om met enkele factoren rekening te houden. Hoe krijg je een kerstboom thuis? Hoeveel ruimte heb ik in mijn woning? Hierbij enkele handige tips waardoor je het meeste kan genieten van een verse kerstboom.

Een lokale kerstboom

Veel van de jongens die een kerstboom op de straathoek in Utrecht verkopen, zijn vaak dezelfde personen die rest van het jaar op de markt staan met andere producten of de kerstboomverkoop eenmalig doen. Het is belangrijk om na te vragen wat de herkomst van de kerstbomen is. De bomen komen in toenemende mate uit het buitenland. Ga dus bij voorkeur op zoek naar een boom bij een lokale boer. Het is misschien een zoektocht, maar lokale verse bomen gaan waarschijnlijk langer mee. Daarnaast heeft een lokale boer vaak goede tips over de verzorging van de kerstboom.

Heb je geen ruimte om met al je boodschappentassen in Utrecht een kerstboom mee te nemen? Maak je geen zorgen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om gewoon online een kerstboom uit te zoeken. Je kunt deze vervolgens bij je voor de deur laten bezorgen. Voor iemand die tijdens de Kerstperiode heel erg druk is, is het zelfs mogelijk om volledig versierde kerstbomen te bestellen.
Tip: vraag ook hier altijd naar de herkomst van de kerstboom.

De meest verkochte kersboomsoorten in Nederland zijn de soorten Nordmann, Omorika en Fraseri. Ook in Utrecht worden deze soorten het meeste verkocht. Nordmann kerstbomen zijn bijna alleen maar te krijgen als gezaagde kerstboom De andere soorten zijn zowel in kluit als gezaagd verkrijgbaar. Voor het behoud van de naalden maakt het niet veel uit of je kiest voor een boom met kluit of een gezaagde kerstboom. De verzorging van de kerstboom en de ruimte waarin de boom is bijvoorbeeld veel belangrijker.

kerstboom kopen utrecht

Opruimen Kerstboom Utrecht

Het opruimen van een kerstboom is even werk, maar in de Gemeente Utrecht is dit uitstekend geregeld. De kerstbomen worden opgehaald in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. De kerstboom hoeft dus alleen maar op straat te worden gelegd. Ieder jaar communiceert de gemeente op hun website wanneer jouw kerstboom wordt opgehaald.

Naast de milieuvoordelen van een echte kerstboom ten opzichte van een kunstkerstboom worden in Utrecht ook nog alle bomen versnipperd tot bodembedekker en uiteindelijk tot compost. De compost kan op een later tijdstip weer worden opgehaald in de milieustraat van de Gemeente Utrecht. Op deze manier is de afvalverwerking van de kerstbomen volledig CO2 neutraal.

Overigens kun je zelf ook de kerstboom op deze manier versnipperen als je hiervoor de apparatuur hebt. Je kunt met een groep mensen een hakselaar huren, of zelf met de snoeischaar de kerstboom helemaal kort snoeien en vervolgens zelf een in stukjes hout kappen.

Er zijn inmiddels meer steden die deze ontwikkelingen met belangstelling volgen of aan het opstarten zijn, zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook