Duurzame Kerstboom kopen in Utrecht (Per 1 December)

Duurzame Kerstboom kopen Utrecht

Kerst in Utrecht brengt de magie van de feestdagen tot leven met sfeervolle straten en vrolijke kerstmelodieën. De stad, bekend om haar liefde voor duurzaamheid, biedt de perfecte achtergrond voor het kiezen van een echte, duurzame kerstboom. In deze historische stad gaan traditie en groen bewustzijn hand in hand, wat resulteert in een unieke kerstervaring.

Verkoop in Utrecht is gestart op 1 December 2023!

Het kiezen voor het kopen van een echte kerstboom in Utrecht is niet alleen een knipoog naar de klassieke kerstsfeer, maar ook een duurzame keuze die de planeet ten goede komt. In dit artikel ontdek je de beste plekken in Utrecht om jouw ideale, milieuvriendelijke kerstboom te vinden.

10x Duurzame Kerstboom in Utrecht

Elk van deze locaties in Utrecht biedt een unieke ervaring en een divers assortiment voor het kopen van de perfecte kerstboom.

Tuincentrum Steck – Utrecht

Adres: Gageldijk 3, 3566 ME Utrecht
Periode: 4 november – 25 december
Steck in Utrecht staat bekend om zijn indrukwekkende kerstshow. Van glinsterende ballen tot sfeervolle lichtjes en miniatuurdorpjes, je vindt hier alles voor een feestelijke kerstsfeer. Perfect voor liefhebbers van kerstliedjes en een vrolijke kerstwereld.

Jopie’s Bloemenhuis – Lombok, Utrecht

Openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 21:00 uur
Locatie: Kanaalstraat kruising en J.P. Coenstraat
Met het grootste assortiment aan kerstbomen in Utrecht – van kleine 60 cm tot wel 5 meter – is Jopie’s Bloemenhuis een iconische plek voor kerstbomen in Lombok. De kindvriendelijke locatie en de mogelijkheid tot parkeren voor de deur maken het winkelen hier extra aangenaam.

IKEA – Utrecht

Adres: Van Rensselaerlaan 7, 3526 AP Utrecht
Hoewel IKEA geen traditionele kerstbomen meer verkoopt, bieden ze alternatieve creatieve oplossingen om de kerstsfeer in huis te halen. Denk aan het decoreren van een BILLY-boekenkast of andere IKEA-meubels als een unieke kerstboom.

Kerstboomthuisgeleverd.nl – Utrecht en omgeving

Voor het gemakkelijk online kopen en laten thuisbezorgen van een kerstboom in Utrecht, is Kerstboomthuisgeleverd.nl een ideale optie. Zonder de drukte van de feestdagen kun je eenvoudig online je boom uitkiezen en thuis laten bezorgen. Een perfecte oplossing voor de drukke dagen voor Kerst!

Kerstboomkwekerij van Zijl – Bunnik, nabij Utrecht

Adres: Parallelweg 9, 3981 HG Bunnik
Periode: 25 november tot 21 december
Voor een unieke ervaring kun je bij Kerstboomkwekerij van Zijl je eigen kerstboom omzagen. Deze kwekerij biedt naast kerstbomen ook allerlei accessoires en decoraties aan in hun winkeltje, en je kunt er genieten van winterse lekkernijen.

Kerstbomen op de Markt – Utrecht

Locatie: Vredenburgplein en Janskerkhof
Elke zaterdag vind je op het Vredenburgplein en het Janskerkhof in Utrecht kerstbomen in alle soorten en maten. De markt biedt een gezellige sfeer waar je na het uitzoeken van de perfecte boom je kerstinkopen kunt doen.

Bouwmarkten in Utrecht

Voor een kerstboom kun je ook terecht bij verschillende bouwmarkten in Utrecht, zoals GAMMA, Praxis en Karwei.

Populaire Kerstboomsoorten in Utrecht

Opruimen Kerstboom Utrecht

Het opruimen van een kerstboom is even werk, maar in de Gemeente Utrecht is dit uitstekend geregeld. De kerstbomen worden opgehaald in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. De kerstboom hoeft dus alleen maar op straat te worden gelegd. Ieder jaar communiceert de gemeente op hun website wanneer jouw kerstboom wordt opgehaald. Ophalen of Kerstboom inleveren in Utrecht

Naast de milieuvoordelen van een echte kerstboom ten opzichte van een kunstkerstboom worden in Utrecht ook nog alle bomen versnipperd tot bodembedekker en uiteindelijk tot compost. De compost kan op een later tijdstip weer worden opgehaald in de milieustraat van de Gemeente Utrecht. Op deze manier is de afvalverwerking van de kerstbomen volledig CO2 neutraal.

Overigens kun je zelf ook de kerstboom op deze manier versnipperen als je hiervoor de apparatuur hebt. Je kunt met een groep mensen een hakselaar huren, of zelf met de snoeischaar de kerstboom helemaal kort snoeien en vervolgens zelf een in stukjes hout kappen.

Er zijn inmiddels meer steden die deze ontwikkelingen met belangstelling volgen of aan het opstarten zijn, zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook