5 tips voor een kerstboomaankoop in Breda

Iedereen uit Breda houdt wel van een mooie kerstboom. Maar na een mooie kerstboom kopen in Breda, is het echter niet leuk wanneer je kerstboom zijn naalden verliest. Iedere dag moet je dan liggen borstelen en naalden oprapen – en wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt dan belanden ze sowieso over het hele huis. Toch zijn er bepaalde dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je kerstboom zijn naalden niet zo snel verliest.

Hier zijn de 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw kerstboom uit Breda zijn naalden niet verliest voor kerst:

Koop de juiste kerstboom in Breda

Overweeg eerst het juiste type boom, want dit kan een groot verschil maken. Er zijn namelijk bepaalde bomen die hun naalden niet of niet zo snel verliezen.

Om te voorkomen dat een tapijt van naalden je cadeautjes bedekt, kun je een soort zoals de Nordmann-spar proberen. De Nordmann houdt zijn naalden erg lang vast waardoor je ook met Kerstmis nog van een mooie groene boom kan genieten.

Een andere optie is ook de Fraseri-spar zijn, die enigszins lijkt op de Noorse spar maar zijn naalden veel beter vasthoudt.

Snijd de stam in

Bij het afsnijden van boomstronken sluiten de cellen aan de basis af om te voorkomen dat er water verloren gaat wat dan ook weer voorkomt dat de boom meer water opneemt.

Daarom moet je de houtporiën blootleggen door de stronk een paar centimeter van het uiteinde af te zagen of in te snijden.

Zo kan je ook een kruis zagen in de stronk waardoor de boom weer water kan drinken.

Houd je boom weg van hittebronnen

Droge en hete lucht kan je kerstboom uitdrogen.

Plaats je kerstboom daarom niet in de buurt van open haard, voor een zonnig raam of een radiator. Kies een schaduwrijke plek of zet hem ver genoeg weg van de hittebron.

Geef je boom genoeg water

Water is erg belangrijk om je kerstboom mooi groen te houden. Zet je boom daarom in water of zorg ervoor dat jij je boom genoeg water geeft indien je een boom koopt met wortels. Daarnaast kan je ook plantenvoeding toevoegen aan het water om je kerstboom gezond te houden.

Conclusie om een kerstboom uit Breda zo goed mogelijk te verzorgen

Wanneer jij ervoor wil zorgen dat je kerstboom er nog steeds mooi en groen uitziet met kerstmis kan je ervoor zorgen dat je een goede kerstboom gaat kopen in Breda. Ook is het belangrijk dat jij je kerstboom goed nakijkt voor je hem koopt en dat je boom genoeg water heeft. Je kan je boom eveneens insnijden of plantenvoeding aan het water toevoegen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook