Is het goed om een kerstboom te kopen bij Ikea?

Ikea heeft alles: van reiskoffers tot wasmachines en met kerstmis verkopen ze zelfs echte kerstbomen! Maar is het wel een goed idee om zo’n kerstboom bij Ikea aan te kopen? In dit artikel kijken we alvast even naar de kerstboom die Ikea verkoopt en de voordelen en nadelen van een kerstboom aankopen bij de Zweedse meubelgigant.

Welke Kerstboom verkoopt IKEA

Sinds kort verkoopt IKEA via IKEA Family kerstbomen in de kerstperiode. Ze kopen een hoop Nordmann sparren in en verkopen deze aan een spotprijsje aan klanten die lid zijn van Ikea Family.

De kerstbomen van IKEA komen zonder wortel aan, en worden erg vroeg gerooid waardoor ze niet zo lang zullen meegaan als kerstbomen bij een echte dennenkwekerij. Nordmann sparren laten over het algemeen weinig naalden vallen – toch is het zo dat, wanneer je de boom vroeg rooit, de boom sneller verdort en dus meer naalden verliest.

Wat is een Nordmann?

Een Nordmann is een erg populaire blauwgroene kerstboom. Hij is bolvormig en staat bekend als een kerstboom die weinig naalden laat vallen wanneer hij genoeg bewaterd wordt of met wortels in een pot staat.

De Nordmann is een hoogwaardige en mooie kerstboom die erg symmetrisch is waardoor hij erg mooi in de woonkamer staat. Wil je meer weten over de Nordmann kerstbomen? Kijk dan zeker eens op onze Nordmann pagina.

Waarom een kerstboom bij Ikea Kopen?

Een van de redenen waarom mensen graag een kerstboom bij IKEA kopen is omdat ze het merk IKEA kennen en vertrouwen hebben in de producten die IKEA aanbiedt. Daarnaast biedt IKEA ook heel wat kerstversieringen aan. Op die manier dood je dus twee vliegen in een klap: je hebt een nieuwe kerstboom EN je hebt mooie kerstversieringen.

Daarnaast zijn de kerstbomen bij IKEA erg goedkoop. Voor net geen 20 euro heb je reeds een volwaardige en mooie kerstboom.

De kerstbomen aangeboden door IKEA zijn komen helaas niet uit Nederland. Ze worden daar met de massa geproduceerd bij enkele zeer grote telers.

Waarom geen kerstboom kopen bij IKEA?

Hoewel het natuurlijk verleidelijk kan zijn om een kerstboom te kopen bij IKEA zijn er eveneens enkele andere punten waar je best even bij stilstaat.

Ten eerste wordt de Nordmann zonder wortels verkocht. Dit is goed wanneer je de boom enkele dagen voor kerst opzet en hem direct weer aftuigt. Voor mensen die graag wat langer van hun kerstboom willen genieten is het echter best dat ze kiezen voor een boom met wortels. Op die manier is het makkelijker voor de boom om water op te nemen en sterft hij minder snel af.

Daarnaast is het vervoeren van een kerstboom geen leuk werkje. Je hele wagen hangt vol met naalden en je staat gegarandeerd 20 minuten met de boom te worstelen om hem in je koffer of op je dak te krijgen.

Tot slot is IKEA geen kerstboomverkoper. Hoewel de winkel een erg herkenbaar en betrouwbaar merk heeft, kun je niet verwachten dat de medewerkers die je hier verder helpen Kerstboom experts zijn. Daarom is het altijd beter om aan te kopen bij een gespecialiseerde stand of online winkel.

Tips om zo lang mogelijk van de kerstboom te genieten.

Indien je er toch voor kiest om een boom bij Ikea te halen hebben we hier alvast enkele tips van op een rijtje gezet om jouw boom langer te laten meegaan.

  • Zorg ervoor dat de boom water kan opnemen door een grote markering aan de onderkant van de stam te maken of ongeveer 5 centimeter van de onderkant af te snijden.
  • Laat de boom minimaal een dag wennen in een onverwarmde ruimte.
  • Zet de boom niet te dicht bij een droge of hete plek om uitdroging te voorkomen.
  • Geef de boom regelmatig water. De eerste dag 3 liter water aan de boom geven is geen probleem! Op de andere dagen kan er minimaal 1 liter per dag in zitten.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook