Een kerstboom als een cadeau

Wie houdt er nu niet van cadeautjes! Met Kerst geven we elkaar heel erg graag mooie en leuke geschenkjes. En hoewel vrijgevigheid en liefde tot de dingen behoren die deze gezellige feestdagen zo bijzonder maken, is het soms erg moeilijk om een goed cadeau uit te kiezen voor Kerst. Als het om geschenken gaat, hebben we soms het geluk iets te krijgen dat we echt wilden en al heel lang gebruiken.

De meeste cadeaus blijven ergens in huis rondslingeren, worden weggegooid of worden binnen een jaar op internet verkocht.Hoewel deze cadeautjes natuurlijk met heel wat liefde uitgezocht en gegeven werden, zijn ze eigenlijk niet meer dan een verspilling van geld en tijd, toch?

Heb je er echter al eens aan gedacht om een kerstboom cadeau te doen? Dit is een milieuvriendelijk geschenk en daarbij kan je ook nog eens een donatie aan een goed doel geven om bomen te planten in naam van je vrienden of familieleden!

Nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben alvast 5 redenen op een rijtje gezet waarom een kerstboom een geweldig geschenk is!

1. Een kerstboom als cadeau is uniek

Wanneer je een kerstcadeautje uitkiest voor iemand wil je natuurlijk dat het een uniek cadeau is. Wel: er is niets zo unieks als een kerstboom krijgen!

Natuurlijk zal jij je cadeautje enkele dagen op voorhand moeten laten leveren – want een kerstboom moet natuurlijk al staan met kerstavond, maar toch is het een erg leuk en tof kerstcadeau.

Heel wat mensen kijken er namelijk tegenop om geld uit te geven voor een boom en om de kerstboom in hun wagen te vervoeren. Wanneer jij dan een kerstboom cadeau doet en aan huis laat leveren kunnen ook jouw vrienden en familie een leuke en gezellige kerst beleven.

2. Minder werk voor vrienden en familie

Zoals hierboven reeds uitgelegd is het uitkiezen en oppikken van een boom heel wat werk. Nu je makkelijk en snel kerstbomen kan bestellen op het internet kan je de boom gewoon bij je vrienden of familie laten aankomen. Op die manier moet je geen wagens stofzuigen of urenlang met een boom worstelen om hem in of uit je koffer te krijgen. Zeker voor familie en vrienden die in de grote stad wonen is dit een erg leuk cadeau – heel wat stadsbewoners gebruiken het OV en daar kan je moeilijk met een kerstboom op!

3. Samen lekker de kerstboom opzetten

Wanneer jij een kerstboom cadeau doet kan je samen met je familie de kerstboom opzetten – niets zo speciaal en gezellig dan kerstballen om de takken te hangen met een lekkere glühwein in de hand! Indien je wil kan je eventueel zelfs ook de kerstballen voor de kerstboom cadeau doen!

4. Minder plastic in de wereld!

Door een mooie levende kerstboom cadeau te doen zorg je er ook voor dat er minder plastic op de vuilnisbelt belandt. Een plastic kerstboom ziet er namelijk na enkele jaren al slecht uit – takken gebogen, kleur afgeschoten, enzovoort. Het is dan ook normaal om elke paar jaar je plastic kerstboom te vervangen. Dat is dan weer meer plastic op de vuilnisbelt! Door een echte kerstboom cadeau te doen zorg je er alvast voor dat er weer een plastic kerstboom minder verkocht wordt. We hebben al eerder uitgelegd waarom een echte kerstboom goed is voor het milieu.

5. Je geeft de geur van een kerstboom als cadeau

Een echte kerstboom ruikt enorm lekker. Meer nog: een echte kerstboom laat je hele huis naar Kerstmis ruiken. De frisse dennengeur is voor velen een favoriete geur met de feestdagen en het is dan ook leuker om een echte boom te zetten in plaats van een plastic kerstboom.

Is een kerstboom als cadeau geschikt?

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor je vrienden of familie? Waarom geef je hen geen kerstboom cadeau? Op die manier bespaar je hen heel wat moeite gezien bomen de dag van vandaag aan huis geleverd worden – en je kan samen met een glaasje in de hand de kerstboom versieren.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook