De juiste maat kerstboom kopen in Eindhoven

Bij het kiezen van de perfecte kerstboom voor de feestdagen moet je enkele dingen in het achterhoofd houden. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen welk soort boom je het beste neemt, of je er eentje koopt in Eindhoven met of zonder wortels, en natuurlijk ook hoe groot je kerstboom moet zijn. Om je te helpen beslissen welke kerstboom je best aankoopt, hebben we een kleine gids gemaakt die jou kan helpen met het kopen van een geschikte kerstboom in Eindhoven.

Waar gaat je kerstboom komen te staan?

Wanneer je een kerstboom zet moet je natuurlijk eerst beslissen waar jou kerstboom komt te staan en hoeveel plaats er is. Je kan natuurlijk geen kerstboom van 2 meter neerpoten in een kleine woonkamer, noch is het een goed idee om een kleine kerstboom te zetten in een gigantische ontvangsthal. Dan staat hij daar namelijk maar wat verloren bij.

Aangezien iedereen tijdens de kerstperiode graag rond de kerstboom zit, is het een goed idee om voor een plek te kiezen waar je hem vaak ziet en waar je tijdens de kerstperiode het meest zit.

Indien je geen plekje vind voor je kerstboom kan je altijd meubels verschuiven of aan de kant zetten om plek te maken.

Meet de ruimte op

Wanneer je uiteindelijk de perfecte plek hebt gevonden voor je kerstboom ga je moeten bepalen hoe groot je kerstboom mag zijn. Om de grootte van de ruimte te bepalen heb je nodig:

  1. Een trapladdertje
  2. Een meter
  3. Pen en papier

Hoe meet je hoe groot jouw boom mag zijn?

  1. Meet met behulp van de ladder de afstand tussen vloer en plafond met de meter. Trek een goede 30 tot 40 centimeter van deze hoogte af en noteer deze op je papiertje. Dit is namelijk hoe groot je boom maximaal zal kunnen zijn.
  2. Bepaal nu hoe breed je kerstboom mag zijn dit doe je door de breedte van de plek te meten en ook hier weer een goede centimeter vanaf te trekken Je moet namelijk genoeg plek hebben om je kerstboom te versieren

Hoe kies je de juiste lengte kerstboom in Eindhoven?

Een maal je weet waar je de kerstboom zal plaatsen en je de ruimte hebt opgemeten is het tijd om een goede kerstboom te kiezen.

Je kan kiezen tussen een plastic kerstboom en een echte kerstboom. De meeste mensen verkiezen natuurlijk een echte kerstboom omdat deze er niet enkel beter uitziet, maar ook een pak beter ruikt.

1. Kies een boom met de juiste hoogte

Wanneer je een kerstboom uitkiest kies je best eerst een boom met de juiste hoogte uit. De hoogte staat vaak bij de kerstboom vermeld.

2. Kies een kerstboom met een mooie vorm

Een kerstboom kiezen is zoveel meer dan enkel kijken naar de hoogte en de breedte van de boom. Er zijn namelijk kerstbomen die er rond of eerder bolvormig uitzien en er zijn kerstbomen die driehoekig zijn.

Wanneer je een kerstboom uitkiest denk je best eerst even na over welke vorm kerstboom je wil.

3. Kies een kerstboom met de juiste breedte

Wanneer je weet welk soort kerstboom je graag wilt en welke vorm de kerstboom moet hebben kan je beginnen te denken aan de breedte van de kerstboom. We hebben hierboven reeds bepaalt hoe breed je kerstboom best is, toch is het belangrijk in het hoofd te houden dat jij je kerstboom genoeg ruimte moet geven. Anders wordt het namelijk te moeilijk om je kerstboom op te tuigen of om de vloer rondom je kerstboom te borstelen. Met deze gids hopen we je keuze makkelijker te maken om een kerstboom in Eindhoven te kopen of op een andere locatie.

Bovenstaande gids kun je natuurlijk ook gebruiken als je in een andere stad woont. Denk bijvoorbeeld aan Haarlem of Amsterdam.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook