Kerstboom op je werk

Kerstboom op de werkplek

Heb je er al eens een keertje aan gedacht om een kerstboom te zetten op je werk? Of je nou op een kantoor werkt, in een winkel – of misschien zelfs in een school, een kerstboom zetten kan de sfeer op het werk aanzienlijk verbeteren. Waarom zet je nou een kerstboom op je werk? En wat zijn de voordelen van zo’n versierde spar? Wij hebben alvast enkele leuke redenen om een restboom op het werk te zetten opgesomd.

Een kerstboom op je werk is goed voor teambuilding

Samen met de collega’s een kerstboom versieren kan erg goed zijn om het groepsgevoel op te krikken. Wanneer je iedereen een specifieke taak geeft en de werknemers zelf versieringen in de boom mogen hangen ga je een goede samenwerking creëren die er uiteindelijk zal voor zorgen dat werknemers elkaar beter leren kennen en beter met elkaar leren samenwerken – men heeft namelijk een gezamenlijk doel: het versieren van de boom.

Meer groen op kantoor is goed voor de productiviteit

In de kleurenpsychologie staat bekend dat de kleur groen erg bevorderlijk is voor de productiviteit. Dit is dan ook meteen de reden waarom heel wat start-ups en moderne bedrijven felle kleuren zoals oranje (motivatie) creëren met groen (productiviteit) en waarom er vaker en meer plantjes op bureaus worden geplaatst. Een mooie groene kerstboom zou jouw team op het werk dan ook wel eens kunnen helpen om zich beter te focussen en productiever uit de hoek te komen.

Een kerstboom straalt persoonlijkheid uit

Wanneer je op het werk klanten ontvangt ga je waarschijnlijk wel een kerstboom willen zetten. Het plaatsen en versieren van een kerstboom op het werk straalt namelijk heel wat persoonlijkheid uit. Omdat het versieren van een kerstboom cultureel gezien een activiteit is die samen wordt ondernomen laat je niet enkel zien dat jouw werknemers nauw met het bedrijf verbonden zijn en zich hier thuis voelen, maar eveneens dat ze goed kunnen samenwerken. Daarnaast kan het plaatsen van een kerstboom ervoor zorgen dat de kille corporate uitstraling vervangen wordt door eentje die een pak persoonlijker lijkt.

Een kerstboom op het werk is een mooie decoratie

Ook is een kerstboom op het werk een mooie decoratie. Bedrijven zijn vaak op zoek naar een gepaste manier om de werkvloer wat op te fleuren. Enkele maanden per jaar kan een kerstboom echter het perfecte antwoord zijn! Een kerstboom kan er erg mooi uitzien – en zelfs wanneer alles er een beetje schots en scheef in hangt kan een kerstboom de werkomgeving wat aangenamer maken.

Een kerstboom voor het kerstfeestje!

Heel wat bedrijven kiezen ervoor om een nieuwjaar drink of kerstfeestje te organiseren. Deze feestjes gaan erg vaak door op kantoor. Natuurlijk is zo’n feestje niet compleet zonder een kerstboom.

Je kan je werknemers persoonlijk betrekken

Zoek jij een manier om jouw werknemers persoonlijk bij de activiteiten op het werk te betrekken? Dan is een kerstboom een erg interessante en vooral unieke manier om dit te doen. Je kan zo bijvoorbeeld foto’s van alle werknemers en eventueel hun familie op kerstballen laten drukken. Wanneer deze kerstballen dan mooi in de boom hangen kan dit een mooie boost in motivatie geven omdat werknemers zich meer betrokken voelen.

Een kerstboom als decoratie in de winkel of de etalage

Wanneer je in een winkel werkt is het een goed idee om een kerstboom te zetten als decoratie in de winkel of de etalage. Wanneer mensen hun kerstinkopen doen willen ze namelijk zo lang mogelijk in kerstsfeer blijven – op die manier voelen ze zich niet enkel beter, ze zullen uiteindelijk ook meer uitgeven. Door een kerstboom in de winkel te zetten of in de etalage uit te stallen met jouw producten lok je niet enkel klanten, je zorgt er eveneens ook voor dat ze meer uitgeven of dat ze langer in je winkel blijven rondkijken tijdens het kerstshoppen.

Tip: je kan een kerstboom ook als relatiegeschenk gebruiken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook