Waar vind je de beste kerstboom aanbieding?

Kerstboom kopen in de aanbieding - alle kerstbomen gratis thuisbezorgd

Langzaamaan gaan we allemaal weer op zoek naar de mooiste kerstboom voor in huis. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten te koop, waardoor de keuze erg lastig kan zijn. Kies je voor een echte kerstboom met zijn heerlijke geur, of voor een kunst kerstboom omdat dit veel handiger is en je bovendien geen last hebt van de naalden? Ga je voor een kunst kerstboom, dan is er ontzettend veel keus. Van hele luxe, grote bomen met de verlichting er al in tot een simpele boom. Daarnaast zijn er ook verschillende groottes te vinden, zodat er voor ieder huis een boom te vinden is.

In Nederland vind je overal aanbiedingen, dat is bij de kerstboom niet anders. Zeker na de kerst of in het begin van het nieuwe jaar kun je vaak kerstbomen kopen met een flinke korting. Maar ook wanneer je nu op zoek bent naar een kerstboom aanbieding, kun je nog weleens geluk hebben. Wij laten je zien waar je de beste kerstboom aanbiedingen kunt vinden.

Kerstboom aanbieding online

kerstboom kopen in de aanbieding - alle kerstbomen gratis thuisbezorgd

Natuurlijk zijn er ook veel webshops te vinden die stunten met de prijzen van kunst kerstbomen. Wanneer dit het geval is dat dit meestal groot aangegeven op de homepagina, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de nieuwsbrief ontvangt en het daar in leest. Ook is het zo dat een kerstboom online kopen in sommige gevallen goedkoper kan zijn dan wanneer je hem in de winkel koopt. In vrijwel de meeste gevallen is het ook zo dat de aanbiedingen een kortingslogo- of sticker hebben, zodat je direct ziet dat die boom in de aanbieding is.

Een echte kerstboom kopen

Ook wanneer je een echte kerstboom wilt kopen kun je tegenwoordig op steeds meer plekken terecht. Tuincentra hebben nu al kerstbomen staan en hebben vaak genoeg verschillende staan waar je uit kan kiezen. Ga je voor de bekende Nordmann, de Fijnspar, Japanse zilverspar of toch de Servische spar? Op het eerste gezicht lijken ze misschien allemaal op elkaar, maar niets is minder waar.

De Nordmann is vaak dik en vol, terwijl een spar dit meestal niet heeft. Zo is de Servische spar over het algemeen wat minder breed en loopt hij heel spits toe, is de fijnspar juist heel breed van onder, maar heeft hij boven vrijwel niets en is het bij de Japanse zilverspar allemaal wat beter in verhouding.

Een echte kerstboom heeft natuurlijk die heerlijke geur van dennen, mooie naalden en het overweldigende groen die je meteen terugbrengt naar de kerstdagen van vroeger. Alle echte bomen kun je kopen met kluit, maar je kan er ook voor kiezen de stam af te laten zagen of te kopen in een pot. Dit laatste is handig, want dan staat hij al stevig in een pot, maar de stam af laten zagen zorgt ervoor dat je een mooie, metalen voet kunt gebruiken waar hij in komt te staan.

Check de folders

Het kan nooit kwaad om de folders eens na te kijken, ook al belanden deze vaak meteen bij het oud papier. Hier vind je namelijk wel de nieuwste aanbiedingen, ook voor een kerstboom. En ontvang je geen folders thuis? Dan kun je de kerstboom aanbieding online ook gewoon op zoeken. Vrijwel alle folders zijn tegenwoordig namelijk online of in een speciale app te vinden.

Je vindt hier overigens niet alleen maar kunst kerstbomen, maar bijvoorbeeld ook gekleurde of houten kerstbomen. Vooral die laatste zijn dan weer erg leuk als decoratie op het dressoir.

De bouwmarkten

Bij de verschillende bouwmarkten kun je uiteraard ook terecht voor je kerstboom. Niet alleen voor kunst kerstbomen, maar vaak ook voor de echte. Het loont dan ook zeker om regelmatig eens bij een bouwmarkt naar binnen te lopen om te kijken of ze de bomen al hebben staan en zo ja, of ze op dat moment in de aanbieding zijn. Heb je geen zin of tijd om telkens naar de bouwmarkt toe te gaan, dan kun je natuurlijk ook de folder of de website in de gaten houden.

Woonwinkels

Maar ook bij woonwinkels kun je terecht. Vooral de Gamma heeft regelmatig aanbiedingen. Zo kun je een kunst kerstboom van 185 cm in de aanbieding kopen voor nog geen dertig euro. Heb je liever een kunst kerstboom die er meer uitziet als een echte boom, dan betaal je zestig euro voor een boom van 180 cm. Ook wanneer je liever een roze variant wil hebben kun je daarvoor bij de Ikea terecht. Daar koop je in de aanbieding namelijk al een roze boom van 80 cm voor twaalf euro. Let er wel op dat dit een kleine variant is, wat leuk is om bijvoorbeeld op de kinderkamer te zetten.

Daarnaast vind je ook bij Van Cranenbroek goede acties, zeker wanneer je graag een kunst kerstboom met LED verlichting aan wilt schaffen. Ook hier zijn de bomen in verschillende hoogtes te krijgen, daarnaast heb je ook de keuze uit witte of warm witte verlichting. Een boom van 90 cm hoog heeft 200 LEDs en kost je nog geen twintig euro. De grootste boom die zij hebben is maar liefst drie meter hoog en heeft bijna 1000 LEDs. Hiervoor betaal je net iets meer dan veertig euro. Deze bomen zijn overigens niet alleen binnen te gebruiken, maar ook buiten in de (voor)tuin.

Voordelen van een kunst kerstboom

Vroeger vonden mensen dat een kunst kerstboom kopen, niet bij kerst hoort. De boom zag er plastic uit, leek niet op een echte kerstboom en de vorm was ook zeker niet hetzelfde. Ook was er niet die heerlijke geur van dennennaalden en miste je de schoonheid van de natuur.

Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer zo, dat kan ook niet anders want de kunstbomen van nu lijken zeker op een echte boom. Er zitten zelfs een aantal fijne voordelen aan het hebben van een kunstboom in plaats van een echte te weten:

  • Een kunst kerstboom verliest geen naalden
  • Ook zijn het zachte naalden in plaats van stekelige
  • Je hoeft niet ieder jaar een nieuwe te kopen
  • De verlichting kan in de boom blijven zitten
  • Het groen van de boom blijft ook mooi groen
  • Je kan de takken in elke gewenste vorm buigen

Er zijn tegenwoordig kunstbomen te koop die haast niet van een echte te onderscheiden zijn, maar ook juist bomen die helemaal niet op de echte lijken. Een compleet witte of zwarte boom bijvoorbeeld, soms zelfs met glitterdraad door de takken heen. Ook zijn er bomen te vinden met dennenappels en bessen erin, of een boom met een besneeuwde top. Een ander voordeel van een kunst kerstboom is dat ze ook te verkrijgen zijn inclusief de verlichting. Dit betekent dat jij niet ieder jaar ruzie hebt met de lichtsnoeren omdat deze vast zitten in de boom. De verlichting kunnen gewone lampjes zijn, maar ook steeds vaker zie je LED verlichting.

De kerstboom versieren

Als je dan uiteindelijk voor een boom hebt gekozen komt het volgende punt; de versiering. Want hoe pak je dat dit jaar aan? Ga je mee met de trend en kies je voor de meest hippe kleuren en aparte kerstballen, of pak je de doos van zolder af met dezelfde kleur ballen als de vorige vijf jaar? Wil je eerst inspiratie op doen, dan is het zeker aan te raden naar een tuincentrum toe te gaan. Daar vind je een kerstafdeling waar de nieuwste trends te bewonderen zijn. Je kan dan rustig op je gemak bekijken of de trends van dit jaar wel bij jou en je interieur passen.

Gelukkig zijn er ook van de ‘klassieke’ kleuren altijd nog genoeg spullen te verkrijgen, denk hierbij aan rood, zilver en goud. Je kan geen winkel binnenlopen zonder dat je deze kleuren ziet tijdens de kerstperiode. Dat is ook niet zo gek; het zijn nog steeds de meest gebruikte kleuren.

Voorbereidingen

Voordat je de boom ook daadwerkelijk kan gaan versieren zijn er eerst nog wat voorbereidingen nodig. Heb je een echte kerstboom gekocht, dan kun je deze het beste eerst laten wennen in de schuur voordat je hem naar binnen haalt. Doe je dit niet en zet je hem direct binnen, dan kan hij al snel naalden gaan verliezen. Als het dan tijd is om hem naar binnen te brengen is het vooral heel belangrijk dat je genoeg aandacht besteed aan het opzetten van de boom.

Heb je een boom gekocht met een kluit, dan heb je een grote pot of mand nodig om de boom op te kunnen zetten. Zorg er hierbij voor dat je de pot of mand goed opvult zodat de boom niet gaat wiebelen. Het kan ook helpen om een paar zware stenen op de kluit te leggen. De pot of mand kun je in een speciale kerstboommand zetten, of je drapeert er een kerstboomrok overheen zodat je de pot niet ziet.

Heb je een echte kerstboom gekocht maar heb je ervoor gekozen de stam af te zagen? Dan moet je boom in een standaard staan. Hier zijn twee opties voor. Je hebt een Easyfix kerstboomstandaard, deze hebben een lange pin die rechtop onder in de stam precies op zijn plek houdt. Hiervoor heeft de boom wel een gat nodig, omdat de pin er anders niet in kan. De tweede kerstboomstandaard is een normale standaard waarbij je de stam tussen de schroeven vastklemt. Deze standaard heeft meestal een metalen voet. Wel is het verstandig goed op te letten of het formaat van de standaard geschikt is voor de hoogte van je boom.

Het aantal lichtjes en versiering

Wanneer je een boom hebt gekocht zonder vaste verlichting, zou je hier zelf voor moeten zorgen. Maar, hoeveel verlichting heb je dan nodig en waar moet je rekening mee houden? Het ligt er natuurlijk maar net aan wat jij mooi vindt, maar over het algemeen kun je er rekening mee houden dat je voor een boom van 1,5 meter 200 tot 350 lampjes nodig hebt, en voor een boom van 2 meter tussen de 250 en 500.

De punten waar je rekening mee kunt houden zijn dat het verstandig is voor LED verlichting te kiezen omdat dit energiebesparend is en daarnaast de kans op brand verminderd. Ook kies je het beste voor een groen snoer, uiteraard als je een groene boom hebt. Zo valt het snoer het minste op. Gebruik geen net met verlichting, dit zorgt er namelijk voor dat de lampjes ongelijk verdeeld worden. Daarnaast blijft je het net vaak en dat is uiteraard zonde van de mooie boom.

En dan de versiering want, hoeveel kerstballen heb je eigenlijk nodig? Ook dit is weer een kwestie van smaak, maar daarnaast ligt het er ook aan hoe groot je boom is. Gemiddeld zou je er rekening mee kunnen houden dat je 120 ballen nodig hebt voor een boom van 1,5 meter, en 190 ballen voor een 2 meter hoge boom.

Het is het beste om niet meer dan twee kleuren kerstballen te kiezen, anders wordt het al snel te druk. Werk je met maar één kleur, dan kun je het beste gaan voor verschillende tinten van die kleur voor een meer levendig effect. In het geval van twee kleuren is het verstandig hierbij één neutrale kleur te gebruiken zoals zilver of goud. Zorg ook voor voldoende afwisseling in de grootte en vormen van de ballen zodat je een heel mooi effect krijgt. En heb je kinderen of huisdieren thuis? dan kies je het beste voor kunststof kerstballen in plaats van glazen.

Naast kerstballen zijn er ook nog heel veel verschillende ornamenten, hangers en slingers te koop voor het versieren van je kerstboom. De slingers kun je het beste kiezen in dezelfde kleuren als de ballen, de hangers en ornamenten kun je beter in een thema houden. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke vormen zoals sterren, ijspegels, kristallen, dennenappels, en houten schijven. Wil je het iets drukker? Dan zou je ook voor een dieren thema kunnen kiezen waarbij je verschillende dierenkoppen en bijvoorbeeld veren gebruikt, of ga voor een snoep thema met allerlei verschillende, felle kleuren, zuurstokken in de boom en eetbare kersthangers.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook