Waar en wanneer je kerstboom in Rotterdam ingeleverd kan worden na de feestdagen

Inleveren Kerstboom Rotterdam Gratis

Met de feestdagen voor de deur kijken we allemaal uit naar het plaatsen van een mooie kerstboom en het versieren van ons huis. Een echte kerstboom Rotterdam geeft ons huis een bijzondere feestelijke ambiance en een heerlijke geur. Maar als de boom na de feestdagen langzaam begint uit te vallen, is het tijd om hem weer de deur uit te doen, maar waar laat je de boom? Lees verder om te ontdekken hoe en wanneer je in Rotterdam je kerstboom kunt inleveren.

Kerstboom laten bezorgen in Rotterdam?

Waarom de gemeente kerstbomen ophaalt

Elk jaar worden er in Rotterdam duizenden kerstbomen geplaatst die na de kerstdagen ook weer afgevoerd moeten worden. In voorgaande jaren zorgden rondslingerende kerstbomen voor heel wat overlast en zelfs brandjes. Om dat te voorkomen haalt de Gemeente Rotterdam de bomen apart op en zijn er acties om nog meer bomen op te halen. 

Duurzaam afval verwerken

De duizenden kerstbomen die jaarlijks bij het afval komen vormen samen een enorme berg. Om te zorgen dat deze bomen zo duurzaam mogelijk worden verwerkt kiest de Gemeente Rotterdam ervoor om de bomen te verwerken tot compost en grondbedekking. 

Duurzaam alternatief 

Een ander goed alternatief is om een kerstboom met kluit te kopen en die naderhand te herplanten. Als je zelf geen tuin hebt kun je een kerstboom adopteren. Je leent dan als het ware een boom die na de feestdagen weer terug geplant wordt zodat dezelfde boom een paar jaar mee kan gaan.

Kerstboom ophalen in Rotterdam

Na oud en nieuw kun je de kerstboom tot en met 14 januari naast de wijkcontainer plaatsen. Houd er hierbij rekening mee dat je de boom niet op de containerplaat zet. Je kunt er bovendien voor kiezen om de boom neer te leggen op de plek waar je normaal je huiscontainer plaatst. 

De Gemeente Rotterdam wil iedereen vragen om met de volgende zaken rekening te houden bij het plaatsen van de kerstboom:

  • Vermijd oudejaarsdag of nieuwjaarsdag – In voorgaande jaren werden regelmatig kerstbomen in brand gestoken tijdens de jaarwisseling. Om dit te voorkomen wil de gemeente je vragen om de boom op die dagen niet buiten te leggen. 
  • Verwijder versiering – De kerstboom kan alleen verwerkt worden tot compost als er geen versiering meer in zit zoals slingers of nepsneeuw. Als je dit wel laat zitten zal de boom niet als groenafval verwerkt worden. 
  • Zet de boom op de juiste plek – Plaats de kerstboom niet op de plaat van de container, maar ernaast of op de plek waar je normaal de huiscontainer plaatst. 
  • Bel bij overlast de gemeente – Mochten er te veel kerstbomen liggen en zorgt dit voor overlast of gevaarlijke situaties, neem dan contact op met de gemeente. Dit kan via de website, via de MeldR app die je gratis kunt downloaden, of telefonisch via het servicenummer 14010.

Houd de mooie stad rotterdam schoon!

Door de kerstboom op het juiste moment op de juiste plek te leggen help je de gemeente een handje om de stad schoon en veilig te houden. Bovendien is het een fijne service dat ze speciaal langskomen om kerstbomen op te halen. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook